veriom-logo-2

PRODUKTY

Podkładki absorpcyjne pełnią w opakowaniu dużo ważniejszą rolę niż tylko wchłonięcie wycieku, a przez to poprawa jego estetyki. Oczywiście wygląd produktu i jego prezentacja w ladzie chłodniczej nie dają się przecenić, ale dużo ważniejsze są w tym przypadku bezpieczeństwo bakteriologiczne i trwałość produktu. Świeże mięso jest produktem, który psuje się dość szybko, a procesy psucia zaczynają się od naturalnego i zawsze występującego wycieku krwi i osocza. To tam najszybciej zachodzą procesy namnażania się bakterii i to tam mamy do czynienia z największym poziomem OLD. Dlatego niezwykle istotne jest oddzielenie mięsa od wycieku. W podkładce wydarza się to dzięki laminatowi, który zapewnia barierę funkcjonalną dla wycieku. Jeżeli dodamy do tego włókna super-absorpcyjne SAF, które znakomicie go wiążą w strukturze chłonnej podkładki, to otrzymujemy kompletne rozwiązanie dedykowane dla bezpiecznego pakowania mięsa, ryb, a także owoców.
Wyróżniamy absorbery:
Tacki aluminiowe są idealne do pakowania wysokiej jakości dań gotowych. Specjalnie ukształtowana gładka krawędź górna tacek smoothwall, umożliwia szczelne zamknięcie folią na standardowych zgrzewarkach do tacek. Tacki aluminiowe smoothwall idealnie nadają się do pakowania mięs, drobiu, ryb, warzyw i dań na grilla. Ich olbrzymią zaletą jest to, że w 100% nadają się do recyklingu, w tradycyjnym i sprawdzonym wieloletnią praktyką kanale recyklingu.
Wyróżniamy tacki: